Arkkipiispan talo kesällä.
Arkkipiispantalon ovet avautuvat kansalaisille koronatauon jälkeen uudenvuodenpäivänä

Arkkipiispa Tapio Luoma puolisonsa Pirjo Luoman kanssa kutsuu ihmisiä jälleen avoimelle kansalaisvastaanotolle arkkipiispantaloon uudenvuodenpäivänä 1.1.2023 klo 12-15 osoitteessa Piispankatu 9, Turku. Uudenvuodenpäivän perinteinen vastaanotto on ollut tauolla muutaman vuoden ajan koronapandemian johdosta, mutta nyt vastaanotto järjestetään taas.

Kaikille avoin vastaanotto on vapaamuotoinen tilaisuus, jossa on mahdollisuus tavata arkkipiispantalon asukkaita ja kaupunkilaisia. Aiemmin vastaanotto on ollut yhdistelmä kutsuvieraita ja kansalaisia. Tänä vuonna kutsuvieraita ei ole erikseen nimetty, joten ovet ovat avoinna uusille ja vanhoille kävijöille.

– Toivotamme kaupunkilaiset lämpimästi tervetulleeksi arkkipiispantaloon! Tilaisuudessa on ohjelmana vapaamuotoista jutustelua ja musiikkia, toivottaa arkkipiispa Tapio Luoma.

Arkkipiispantalon vastaanotolla on pitkä historia. Niitä on järjestetty jo arkkipiispa Gustaf Johanssonin aikana ajoista alkaen (arkkipiispana 1899–1930). Arkkipiispantalo on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ainoa edustustila. Samalla se toimii arkkipiispan Turun kotina.

Sydämellisesti tervetuloa!

Lisätietoja
Meri-Anna Paloniemi, arkkipiispan erityisavustaja p. 040 141 6348
Painokelpoinen kuva arkkipiispan talosta Kirkon kuvapankki (evl.fi)