Arkkipiispan talossa -podcast

Uusi Arkkipiispan talossa -podcast raivaa tilaa arvokeskustelulle yhteiskunnassa

Radion ystävänä, YLE:n kuuluttajanakin 1980-luvulla työskennellyt arkkipiispa Tapio Luoma aloittaa uuden podcast-sarjan. Podcastissa on luvassa keskustelua kiinnostavien ihmisten kanssa elämänmenosta, arvoista ja elämän merkityksellisyydestä työn, uran ja suosion takana. Podcastin tarkoituksena on lisätä arvokeskustelua ja syventää yhteiskunnallisen keskustelun kenttää nostamalla esiin merkityksellisen elämän kysymyksiä yhteiskunnan merkittävässä asemassa olevien ja luovaa työtä tekevien henkilöiden ajatusten kautta.

”Minulle podcastin aloittaminen tarjoaa hienon mahdollisuuden lisätä keskustelua arvoista ja syvemmistä elämän kysymyksistä leppoisan yhdessäolon merkeissä kutsumalla vieraita kotiini historialliseen arkkipiispantaloon. ”, sanoo arkkipiispa Luoma.

Ensimmäisessä jaksossa vieraana on muusikko Juha Tapio. Arkkipiispa Luoma ja laulaja-lauluntekijä Tapio keskustelevat pohjalaisuuden merkityksestä omassa elämässään, artistin paineista, musiikin voimasta ja siitä, mikä elämässä on lopulta tärkeää. Muusikon ja musiikkia harrastavan arkkipiispa Luoman ensimmäisessä jaksossa on luvassa mukana myös yllätysnumero. Artisti ja arkkipiispa laulavat podcastissa yhdessä suosittuna rippilauluna tunnetun Juha Tapion kappaleen Sitkeä sydän. Sitkeä sydän -kappale löytyy Nuoren seurakunnan veisukirjasta, jota käytetään laajasti seurakuntien rippikoulutyössä.

Tulevien jaksojen aiheina ovat muun muassa vanhusten ihmisarvo, median etiikka sekä Suomen valtion rahapolitiikka. Podcastin vieraina tulevat olemaan muun muassa Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen, gerontologian professori Marja Jylhä sekä Hufvudstadsbladetin päätoimittaja, syksyllä aloittava uusi Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi. Syksyllä sarja jatkuu uusien vieraiden kanssa.

Erilaisten ihmisten kohtaaminen on oman työni parhaita puolia

Uusi podcast Arkkipiispan talossa on kuunneltavissa useimmissa yleisissä podcast-palveluissa 24.5. alkaen. Uusi jakso ilmestyy muutaman viikon välein. Podcast-sarjassa ilmestyy yhteensä noin kymmenen jaksoa.

Arkkipiispan talo on Turun tuomiokirkon kupeessa sijaitseva historiallinen piispojen asuintalo, joka on valmistunut vuonna 1888. Arkkipiispa Luoma puolisonsa Pirjo Luoman kanssa on talon 12 arkkipiispapari. Talo on avoinna vuosittain kansalaisille uudenvuoden päivän vastaanoton merkeissä. Arkkipiispan talo on Suomen ev. lut. kirkon ainoita edustustaloja.

Linkit podcast-alustoille

Speeker peruslinkki https://www.spreaker.com/episode/53955096

RSSfeed: https://www.spreaker.com/show/5863107/episodes/feed

Deezer: https://www.deezer.com/show/6082005

Spotify: https://open.spotify.com/show/342LCK9m86SsRg8FCKv1YJ

iHeart Radio: https://iheart.com/podcast/115740474

Podcast Addict: https://podcastaddict.com/podcast/arkkipiispan-talossa/4479192

Podchaser: https://www.podchaser.com/podcasts/arkkipiispan-talossa-5342471

Juha Tapio ja arkkipiispa Luoma selaavat kirjaa.