Vuonna 1887 anglikaanipappilaksi valmistunut, Suomen Lähetysseuran 1950-luvulla ostama rakennus vihittiin remontin jälkeen uudelleen käyttöön 22.1.2020.

”Lähetysseuran työ tällä alueella on monipuolista ja vaikuttavaa. Työn keskiössä on rauhan edistäminen, toivon välittäminen ja ihmisten tulevaisuudennäkymien kirkastaminen niin, että tulevaisuus on odottamisen arvoinen. Paikka on rauhantyön tekemiseen haastava, ja siitäkin syystä kristittyjen läsnäolo alueella on tärkeä ja Lähetysseuran kaltaista suomalaista organisaatiota tarvitaan”, sanoi Luoma vierailullaan Jerusalemissa.

Felm-keskus on Lähetysseuran Lähi-idän työn kotipesä ja hallinnollinen keskus. Lisäksi siellä järjestetään muun muassa koulutuksia, messuja, kumppanitapaamisia ja tilaisuuksia.

”On kunniatehtävä saada siunata talo uudelleen käyttöön, ja se korostaa paikan merkitystä. Lähetysseura on halunnut satsata keskukseen, mikä kertoo uskosta kristillisen työn ja rauhanedistämisen mahdollisuuksiin – ja tätä työnäkyä on helppo tukea”, Luoma sanoo.

Avajaisjuhlallisuuksiin osallistui keskiviikkona vajaat sata kutsuvierasta, joiden joukossa oli paitsi Lähetysseuran yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä, myös paljon suomalaisia arvovieraita ja Lähetysseuran vanhoja työntekijöitä.

Lue lisää: https://felm.suomenlahetysseura.fi/arkkipiispa-vihkii-kayttoon-uudistuneen-toimintakeskuksen-jerusalemissa/