Arkkipiispan pääsiäistervehdys 2019

Pääsiäinen on ihme. Ihmisten kiusaama ja surmaama Kristus, maailman Vapahtaja, herää eloon. Elämä voittaa kuoleman, rakkaus on vihaa vahvempi, hyvyys kestää pahan hyökkäykset. Koko kristinuskon vallankumouksellinen sanoma rakentuu tälle ihmeelle.

Lasimaalausikkuna pimeässä kirkossa. Kuva-aihe on lähes abstrakti, mutta siinä voi erottaa risriinnaulitun Kristuksen hahmon.Pääsiäisessä murtautuu esiin vaihtoehtoinen todellisuus, Jumalan valtakunta. Pääsiäinen on läpitunkevan kirkas vastaväite kaikille, jotka sanovat, ettei hyvyyden voimaan ole luottamista, että rajat ylittävän lähimmäisenrakkauden periaate on vastuutonta haihattelua ja että vain muurit ja oman edun tavoittelu takaavat turvallisuuden. Pääsiäisen valossa ihmiset eivät näyttäydy meinä ja muina, toistensa vihollisina, vaan sisarina ja veljinä, saman Jumalan lapsina.

Pääsiäisen suuri ja ihmeellinen lupaus on, ettei usko hautaudu väkivallan ja kärsimysten alle. Sen sijaan toivo kukistaa pelon ja rakkaus voi puhdistaa meidät julmuudesta ja välinpitämättömyydestä niin, ettemme ole yksin vaan elämme yhteydessä Jumalaan ja toisiin ihmisiin. Kaiken tämän Jumala lahjoitti meille, kun hän herätti Kristuksen kuolemasta elämään.

Kristus nousi kuolleista!

Siunattua pääsiäisaikaa.